50 jaar Schooltoneel!
Home  2010 - 2019  Frankenstein  Rolverdeling  Mohammed M'Baye

Frankenstein

Mohammed M'Baye als James


Mohammed M'Baye

In het jaar 1872 - als het niet wat vroeger of later was - kreeg de butler James Forster van zijn baas Phileas Fogg (die later nog beroemd zou worden omdat hij een wereldreis in tachtig dagen gemaakt zou hebben) zijn ontslag. Dat was na zijn dienst in Burlington Gardens te Londen.

Verslagen door zijn zoveelste nederlaag keerde hij naar zijn ouders op het Britse platteland terug en zwoegde er tezamen met zijn oude vader gedurende vijf zure jaren.

Hij beminde het leven als butler grenzenloos en miste in feite ook meneer Fogg, die toen al getrouwd was en een onnozele Franse butler had genomen.

Toen bemerkte hij een vacature in de krant. Ene Koninklijke Hoogheid Prins Ludwig Van Beieren zocht een echte Engelse butler om ontzag te wekken bij de rest van de Duitse adelstand.

Dit was een buitenkans.

Om zeker te zijn dat niets van zijn verleden in Engeland hem nog zou volgen, veranderde hij zijn oubollige achternaam Forster in Blond.

James Blond.


Ik vind de rol van James fantastisch om te vertolken, vooral omdat ik en hij wat innerlijk en uiterlijk betreft tamelijk dicht bij elkaar staan.

Daarom moet ik de rol een beetje overdrijven, zodat niet iedereen de goede oude Mohammed te zien krijgt op het podium.

Dit jaar is de productie erg speciaal, iets wat nog nooit eerder is opgevoerd op een eenvoudig schoolpodium.

U zult er ongelooflijk van genieten!

Mohammed M'Baye