50 jaar Schooltoneel!
Home 2010 - 2019 Frankenstein

• Datum: 15, 16 en 17 februari 2013
• Plaats: Feestzaal Sint-Annacollege
• Auteur: David Swan
• Regie: Bart Goossens

Frankenstein


Franktenstein
Ondanks de titel die onmiddellijk doet denken aan stoffige monsterfilms in zwart-wit, was het toneelstuk zeker geschikt voor jong en oud.

De figuren van Frankenstein en Dracula werden op de scène samengebracht met veel relativiteitszin en de typische humor die de regisseur her en der in het stuk had verwerkt, bracht iedereen aan het lachen.

We laten hem aan het woord:

Frank N. Stein en Heidi zijn collega's in de herberg van Frau Pumpernickel. Ze krijgen bezoek van de Beierse prins Ludwig met zijn Engelse butler James en van juf Nelie met haar acht leerlingen, wat voor heel wat leven zorgt in deze kleine dorpsherberg.

Maar ...
het is juist dit leven dat de op bloed beluste Dracula en diens grootmoeder Granula, naar deze plek lokt, met in hun zog een hele zwerm vladvlad-vleermuizen.

Als Frankie wordt gebeten door het gebit van Granula, is er nog weinig hoop ... enkel een operatie kan hem redden. De professoren Foletich en Ieleganz Von Schlagg gebruiken al hun geleerd vernunft om deze operatie tot een goed einde te brengen.

En dan ...
Dracula vindt Heidi er wel sappig uit zien en als zij wordt gekidnapt door de vampiers, gaat iedereen in de achtervolging, de herboren Frankenstein op kop!

Ze dringen het kasteel van Dracula binnen en gaan op zoek, ieder volgens zijn of haar eigen mogelijkheden, naar de ontvoerde Heidi. Zij hopen haar te redden voor zij verandert in een vladvlad-vleermuis!

Begin negentiende eeuw, ongeveer 200 jaar geleden dus, schreef Mary Shelley het verhaal van Frankenstein, eigenlijk de naam van diegene die het monster tot leven bracht. Einde negentiende eeuw schreef Bram Stoker Dracula. Beiden behoren tot de Gothic Novel.

Wees gerust,
onze Frankenstein is een amusant samenbrengen van deze oorspronkelijk zeer serieuze verhalen van Frankenstein en Dracula. Gezien er opnieuw een hele groep leerlingen stond te trappelen om mee te doen werden de originele teksten weer lichtjes aangepast door ondergetekende.

Onze acteurs en actrices brengen u deze minder serieuze variatie met de nodige knipogen, waardoor dit verhaal dan ook genietbaar is voor de jongste oogjes tot en met de wat meer ervaren ogen.

Bart Goossens