50 jaar Schooltoneel!
Home 2010 - 2019 Frankenstein Voorwoord

Frankenstein

Voorwoord
Het monstertje
De heer Diels, directeur van het Sint-Annacollege, schreef het volgende voorwoord:

Vorig jaar waren de kostuums en de decorelementen van Erik of het Kleine Insectenboek nog maar net opgeborgen of huisregisseur Bart begon al met de lectuur van een aantal andere toneelwerken om zo snel mogelijk een keuze te maken voor dit jaar.

Nadat ook enkele van de ervaren leerling-acteurs hun visie hadden gegeven, werd er unaniem gekozen voor Frankenstein.

Het echte werk kon beginnen. De tekst werd opnieuw en opnieuw gelezen, de rollen werden verdeeld, de eerste repetities vonden plaats ...

Het script werd aangepast in functie van het aantal acteurs, repetitievondsten werden ijverig genoteerd, liedjes werden ter plaatse gecomponeerd en het geheel werd in een zeer kindvriendelijk kleedje gestoken.

We zijn fier op de jonge ploeg acteurs die gedurende vele maanden gewerkt heeft aan de voorbereiding van de voorstelling van vandaag.

Samen met hun begeesterende regisseur en de enthousiaste medewerkers hebben ze weer een geheel gecreëerd waar ze terecht fier op kunnen zijn. We zijn hen daar alvast dankbaar voor.

De decorelementen staan op hun plaats, de acteurs trappelen van ongeduld om eraan te beginnen. Dus ... licht uit, spot aan!

We wensen u een boeiende en aangename voorstelling toe.

R. Diels