50 jaar Schooltoneel!
Home 2010 - 2019 Knock-out Princess!

• Datum: 11, 12 en 13 maart 2011
• Plaats: Feestzaal Sint-Annacollege
• Auteurs: Yasmine Daelman en Zara Daelman
• Regie: Bart Goossens

Knock-out Princess!

Geschreven door twee zussen-leerlingen van het college
Knock-out Princess!
Voor het eerst in de geschiedenis van het leerlingentoneel werd het stuk geschreven door twee leerlingen van het college. De zussen Yasmine en Zara Daelman bedachten het volledige verhaal en goten het, samen met de regisseur, in een versie die geschikt was voor een toneelopvoering.

In de plaats van een programmabrochure werd er dit jaar een heus boekje uitgebracht met foto's van de acteurs. De hoofdrolspelers konden zich in het boekje ook kort voorstellen.

Zoals gewoonlijk vatte regisseur Bart Goossens het verhaal redelijk kort samen:

Al meer dan 8800 dagen en nachten ligt prinsens Stella in haar toren op haar prins te wachten, maar vooraleer ook maar één enkele prins kan langskomen wordt ze uit haar toren gezet en vliegt ze - volledig onvoorbereid en hulpeloos - de wijde wereld in ...

Een andere prinses, Prinses Stekelroosje, (n.v.d.r.: de tweelingzus van Doornroosje) heeft zich opgewerkt tot een echte modegoeroe, aanbeden door haar cliënteel, gevreesd door haar personeel maar, tot op heden, ook nog steeds zonder ... prins.

En dan is daar ... (gelukkig) ... een prins, Prins Percival, vrijgezel en dus loslopend wild voor beide prinsessen.

De drie levenslijnen van voormelde prinselijke personen zullen met elkaar botsen in een finale confrontatie met een niet te voorspellen resultaat!

Stella krijgt onderweg hulp van Ratof, een obese rups. Met zijn opgewekte karakter en tomeloze inzet gooit hij zijn volledige gewicht in de schaal om Stella te veroveren. Stekelroosje vindt steun bij haar trouwe assistente Pixie. Maar of die hulp en die steun echt helpen ...

Is het niet dat W. Shakespeare ooit zei:

Het leven is als een boksring;
ieder moet zijn eigen rondje knokken!

En ook

To knock or not to knock, that's the question

En het antwoord op de vragen Wie wordt er door wie geknockt? en Wie wordt er uiteindelijk k.o. geknockt? krijgt u normaliter voor het einde van deze voorstelling.

Zet u klaar voor dit fantastiche gevecht tussen twee prinsessen. Wij voelen ons in ieder geval o.k. om er in te vliegen en u al spelende k.o. te slaan tijdens dit 13 ronden durende gevecht op prins of geen prins!

Wij vinden het fantastisch dat u hier bent en danken u voor uw deugddoend applaus.

Bart Goossens