50 jaar Schooltoneel!
Home 2010 - 2019 Junglebook

• Datum: 3, 4 en 5 maart 2017
• Plaats: Feestzaal Sint-Annacollege
• Auteur: Craig Sodaro
• Regie: Bart Goossens

Junglebook


Junglebook
Jaren geleden werd gebruik gemaakt van een diaprojector om veranderende beelden op de scène mogelijk te maken. In dit stuk nam een mulitmediaprojector die verbonden was aan een computer deze functie over.

Dit Junglebook is van de hand van Craig Sodero, gebaseerd op het bekende verhaal geschreven door Rudyard Kipling en onlosmakelijk verbonden met de scoutstradities over de hele wereld. Het is wereldberoemd geworden door de Disneyfilms.

In de programmabrochure vinden we de volgende tekst:

De versie van vandaag verhaalt hoe het vredige leven van Machua en Nila uiteenspat op de dag dat het nieuwe hoofd van het Britse gouvernement aankomt in hun Indiaas dorp en hun land opeist voor de bouw van een nieuwe villa. Tijdens dit conflict wordt hun pasgeboren kind door de huursoldaat Trumper gestolen en meegenomen in de jungle.

Onder bedreiging van Shere Khan, de tijger, wordt het kind alleen achtergelaten, gevonden door Tabakie en Tabakoo, twee jakhalzen, en te vinden gelegd bij een wolvenhol van de Seeone-wolvenroedel. Shere Khan claimt het kind als zijn prooi, doch de wolven besluiten het mensenkind te adopteren.

Baloo, de beer, en Bagheera, de zwarte panter, stellen zich garant als beschermers van het hulpeloze wezentje. Wanneer ze het kind oud genoeg vinden en denken dat het op eigen poten kan staan, laten ze het achter in de diepe jungle. Daar ondervindt het mensenkind, mede door de intriges van de jakhalzen, meer problemen dan het aankan: een ontvoering door het apenvolk, een ontmoeting met de witte cobra en de schat van de Verboden Stad, het escalerend conflict met Shere Khan, een kennismaking met andere mensen ...

Het zijn maar enkele ingrediënten voor een verfrissend verhaal van een in de jungle opgroeiende Mowgli met als rode draad: leven op de grens tussen mens en dier is geen evidentie.