50 jaar Schooltoneel!
Home 2010 - 2019 Armandus de Zoveelste

• Datum: 12, 13 en 14 februari 2016
• Plaats: Feestzaal Sint-Annacollege
• Auteur: Dimitri Leue
• Regie: Bart Goossens

Armandus de Zoveelste


Armandus de Zoveelste
In dit stuk kwamen héél veel scènewisselingen voor. Er werd voortdurend rondgereden met twee smalle trappen. Aan elke trap waren twee grote flappen aangebracht die konden scharnieren waardoor er ontelbare combinaties mogelijk waren.

Onze regisseur schetst het verhaal:

We beginnen in het paleis van Koning Armandus, de Zoveelste! We zien hoe hij treurt bij het bed van de koningin die om een onverklaarbare reden nog enkel slaapt ... en slaapt, en slaapt, en slmapt, en ... jawel ... blijft slapen en niet wakker wordt.

De dokter staat machteloos en ook de kinderen van de koning, Prins Eduardus en Prinses Bellatrix, weten geen raad.

De 1ste Ministers laten ondertussen weten dat dit zo niet verder kan en dat er een beslissing dient genomen aangaande het bestuur van het land ...

En dan komt puur toevallig kabouter Dingen langs die de koning meldt dat hij brute pech heeft en dat enkel de zwarte bloem de koningin kan genezen.

De koning, de prins en de prinses, vergezeld van hun trouwe narren Klos en Pineut en hofdame Parfait, vertrekken op een queeste om die zwarte bloem te vinden.

De personen die ze onderweg tegenkomen hebben niet steeds het beste met hen voor. Puur Toeval, een fee, een heks, nog meer kabouters, Brute Pech, Zwarte Kant ... enfin, en hele schare wezens die hen uiteindelijk bij de zwarte bloem brengen.

Maar dan is daar plots ... de Zwarte Ridder!

Je zou hierbij alles zwart beginnen inzien ... en toch blijft het een sprookje, verliezen Armandus en Co de moed niet en lijkt een happy end hier op zijn plaats ... of niet?

Gezien onze uitgebreide schare van acteurs, hebben we ook weer dit jaar enkele verhaal- en tekstadaptaties moeten doorvoeren. Ik heb gepoogd de fantastische schrijfstijl van Dimitri Leue hierbij zoveel mogelijk te respecteren.

Geniet vol van de vele woordspelingen en de met veel fantasie gecreëerde sprookjeswereld met een voor mij zeer hoog cirque de soleil-gehalte.

Onze technische mogelijkheden zijn uiteraard beperkter ... maar het enthousiasme van onze acteurs om u te vergasten op enkele zeer fijne toneelmomenten, is er niet minder om.

Uw enthousiast meeleven en applaus zijn dan weer de deugddoende reacties die het voor ons weeral de moeite waard maken.

Dank voor uw aanwezigheid.

Bart Goossens