50 jaar Schooltoneel!
Home 1970 - 1979 Het grote avontuur

• Datum: 5 en 7 maart 1971
• Plaats: Feestzaal Imelda-instituut
• Auteur: W. Eysselinck
• Regie: Luc Brauwers

Het grote avontuur

Een modern sprooje van W. Eysselinck opgevoerd door leerlingen
van het college in regie van Luc Brauwers.

Alhoewel Luc Brauwers bij de realisatie van sommige vorige toneelstukken betrokken was, was Het grote avontuur de start van een meer dan 25-jarige carrière als vaste "huisregisseur" aan het college.

Het grote avontuur.

Het grote avontuur is een modern sprookje. We zullen dus klassieke sprookjesfiguren ontmoeten: dwergen, bosgeesten en tovenaars. We hebben echter een eigentijds tintje gekregen: de kabouters knabbelen kauwgom en de tovenaar woont in een modern flatgebouw. Met deze elementen heeft Walter Eysselinck een gegeven ontwikkeld, dat van alle tijden is: de strijd tussen goed en kwaad.

Op een zomerdag belanden enkele kinderen in een lege schouwburg. Ze ontdekken er een koffer met toneelkledij en belanden zo in de sprookjeswereld. Diep in het bos en op de 28ste verdieping van een wolkenkrabber beleven we de strijd tussen de "goeden en de slechten".

De inzet van de strijd is een zwart kleed en een fles met moordend vergif. We hopen nu maar dat de "goede" dwergen, geesten en jongens op tijd zullen komen om het goede te ontzetten en het kwade te vernietigen.

Ga gemakkelijk zitten en grijp de kans om dit grote avontuur mee te maken.

Luc Brauwers