50 jaar Schooltoneel!
Home 2020 - 2029 Oz, maar dan anderZ!

• Datum: 28 en 29 februari, 1 maart 2020
• Plaats: Feestzaal Sint-Annacollege
• Auteur: Do van Ranst
• Regie: Bart Goossens

Oz, maar dan anderZ!


Oz, maar dan anderZ!
Alles speelde zich af in een zeer eenvoudig decor, dat bestond uit twee grote en twee kleinere witte rechthoekige panelen die door de belichting van kleur konden veranderen. Een meubel dat in de eerste scène als bed gebruikt werd, diende later voor vanalles en nog wat en werd voortdurend over het podium verplaatst.

Een verteller vertelt vandaag het bekende verhaal van L. Frank Baum waarin het meisje Dorothy door een storm terechtkomt in het Land van Oz.

Door een sto(r)m toeval valt haar huis ... euh nee ... haar bed, op de Heks van het Oosten, waarop die sto(r)mweg wordt verpletterd ... tot grote vreugde van enkele Ozzies (inwoners van het Land van Oz) en van de Heks van het Noorden.

Deze laatste geeft Dorothy de schoenen van de gedode heks en wijst haar de Goudgele Straat, de weg naar de tovenaar van Oz die haar kan helpen terug thuis te geraken. Samen met Toto, haar hond ... euh nee, haar goudvis, gaat Dor op weg. inderdaad, het klinkt bekend, maar het is ... euh, hier en daar toch wat anderZ.

AnderZ maar toch herkenbaar en ja, inderdaad, Dor ontmoet een vogelverschrikker zonder hersenen, een blikken man, ... euh vrouw zonder hart en een leeuw zonder moed en samen gaan ze op weg naar de tovenaar van Oz ...

De Verschrikkelijke Heks van het Westen, de zus van die van het Oosten, wil echter de voormelde schoentjes en zal alles doen om ze te bemachtigen dus het viertal kan maar beter uitkijken of anderZ ... !

Bart Goossens