50 jaar Schooltoneel!
Home 2010 - 2019 Ruige Rogier en de piratenkoningin

• Datum: 20, 21 en 22 februari 2015
• Plaats: Feestzaal Sint-Annacollege
• Auteur: Graig Sodaro
• Regie: Bart Goossens

Ruige Rogier en de piratenkoningin


Ruige Rogier en de piratenkoningin
Het publiek was vooral enthousiast over het heuse piratenschip dat gedurende het eerste deel door de leerlingen op het podium in elkaar werd gezet. Bovendien werd het hele gevaarte voor een volgende scène negentig graden gedraaid. Jammer dat dit majestueuze schip in het tweede deel niet meer mocht meespelen ...

De regisseur schreef het volgende:

De welgestelde heer Rogier Goedeman ziet de al even welgestelde Sarah Huffeling wel zitten en repeteert, samen met zijn butler George, voor een huwelijksaanzoek ... tot hij haar per ongeluk hoort vertellen dat ze hem maar een saaie piet vindt en dat ze droomt van een echte man zoals bijvoorbeeld de stoere, alles durvende piraat Blauwbaard!

Deze laatste maakt - door het beroven van hun schepen - het leven zuur van Sarahs ouders, Lord en Lady Huffeling. Papa Huffeling wil hieraan voor eens en altijd een einde stellen en scheept samen met Milady Huffeling in en ze gaan op zoek naar deze angstaanjagende piraat.

Sarah moet braaf thuis blijven en de bloempjes water geven ... Natuurlijk is dit niets voor de opstandige Sarah, en om haar droomman te vinden kiest ook zij het ruime sop. Ze schuwt zelfs geen piraterij en krijgt daardoor de bijnaam: piratenkoningin!

Rogier steekt ook van wal om Sarah te laten zien dat hij meer in zijn mars heeft dan saai zijn. Hij neemt zelfs een leermeester in dienst, Lange Jan Zilverzang, een echte piraat die Saaie Rogier moet omtoveren tot een stoere piraat: Ruige Rogier!

Uiteindelijk stranden allemaal op ... Schatteneiland waar, bij toeval ook Blauwbaard vertoeft ... stiekem genietend van MauiMaui's en zijn vervroegd pensioen.

Een confrontatie kan niet uitblijven ...

Enfin, genoeg ingrediënten voor een ludiek piratenavontuur, u gebracht door The Pirates of Saint-Anna!

Uw welgemeend applaus is onze grootste beloning.

Bart Goossens