50 jaar Schooltoneel!
Home 2010 - 2019 Erik of het kleine insectenboek Voorwoord

Erik of het kleine insectenboek

Voorwoord

De volledige groep.

In het programmaboekje konden we het volgende voorwoord terugvinden:

Al meer dan 50 jaar wordt er door de leerlingen van het college toneel gespeeld. Vorig jaar nog ging Knock-Out Princess! in wereldpremière in de feestzaal van onze school. En het was - weerom - schitterend.

Dit jaar brengen de leerlingen het verhaal van de kleine Erik Pinksterblom, een fantasierijk jongetje dat naar iets bijzonders verlangt.

Op een nacht, vlak voor een overhoring over insecten, ligt hij wakker in bed. Hij voelt dat er iets bijzonders staat te gebeuren: een wonderlijk avontuur begint ...

Graag nemen onze acteurs u mee in de begeesterende en wellicht inspirerende wereld van de natuur in al zijn schoonheid, maar ook met zijn stekelige en egoïstische ontmoetingen.

Het wordt een ontdekkingstocht waarin we u laten kennismaken met de wereld van de insecten, die echter symbool staat voor de mens met al zijn kleine kantjes, zijn onhebbelijkheden en tekortkomingen.

Misschien ontdekken we hier of daar toch wat vriendelijkheid en warmhartigheid. Onze wereld heeft er alleszins nood aan ...

R. Diels, directeur