50 jaar Schooltoneel!
Home 2010 - 2019 De 7 Dwergen spelen Sneeuwwitje (2)

• Datum: 7, 8 en 9 maart 2014
• Plaats: Feestzaal Sint-Annacollege
• Bewerking: Luc Van Brussel
• Regie: Bart Goossens

De 7 Dwergen spelen Sneeuwwitje (2)


De 7 Dwergen spelen Sneeuwwitje
Dit stuk werd al eens opgevoerd in 1999. Bart Goossens vond het interessant genoeg om het opnieuw aan het grote publiek voor te stellen.

Er was natuurlijk wel een ander decor (geen rolsteigers meer, maar grote witte blokken en gestileerde, verplaatstbare bomen).

Ook de dwergen (vertolkt door andere acteurs uiteraard) werden in een moderner pakje gestoken.

Het verhaal gaat als volgt:

Een prins, of beter, De Prins is op zoek naar zijn prinses ... klinkt bekend?

Als u dan de 7 dwergen op het toneel ziet verschijnen dan bevestigt dit voorlopig uw ... vermoeden: de prinses in kwestie is Sneeuwwitje! Veel uitleg over het verhaal hoeft dus niet echt.

Maar, de dwergen ... treuren! Sneeuwwitje is dood! Hoe is dat zover kunnen komen?

De 7 kleine, maar ondertussen onder invloed van de grote hormonenvloed groter geworden dwergen, vragen het zich ook af. Ze besluiten terug te gaan in de tijd om de tragedie samen met u te reconstrueren.

Zo komen we bij de Koningin, de mooiste! Enfin, dat denkt ze toch.

Waar we wel zeker van zijn, is dat ze de slechtste is. En ze wordt in haar slechtheid bevestigd door haar Raad der Onwijzen: de Spiegel.

Voegen we hier nog de jagers, wachters en enkele beestachtige figuren aan toe en we hebben voldoende ingrediënten om een eigen Sneeuwwitje-cocktail te maken met respect voor de must do's maar aangevuld met enkele creatieve like to do's!

De cocktail wordt u geserveerd door een paar bloemvliegen die het een en ander aan elkaar plakken ... Iemand misschien wat tape bij?

Het Sint-Annacollege bracht dit stuk reeds 15 jaar geleden, maar de hele regie en setting is volledig nieuw.

Dit geldt zowel voor het decor, de kostumering en niet te vergeten, de ondersteunende muziek waarvan de keuze hoofdzakelijk gebeurde door de spelers zelf.

En de spelers zijn ook nieuw ... gelukkig! En ze staan voor u klaar, vol enthousiasme!

We wensen u een fris aperitief en een gesmaakte afdronk en danken u voor uw aanwezigheid, welke ons, elk jaar opnieuw, echt deugd doet.

Bart Goossens