50 jaar Schooltoneel!
Home 1970 - 1979 Wawoef & Co Uit de krant

Wawoef & C°


We vonden het volgende krantenartikel uit een verder onbekende krant. We hebben de spelling gelaten zoals ze was.

Sint-Thomaskollege met knappe straatzangers

Het schooltoneel van het Sint-Thomaskollege (Antwerpen - Wase-Oever) bracht tijdens het voorbije weekeinde geslaagde opvoeringen van Straatzangers, Wawoef & C, een toneelstuk van Jan Poisson. Regisseur Luc Brauwers en repetitor André De Gezelle wisten de leerlingen van het Sint-Thomaskollege en het Imelda-instituut andermaal tot spontaan en beweeglijk akteren te brengen.

Met Straatzangers, een fantasierijk verhaaltje, ontsproten aan het bekende sprookje De Muzikanten, werd een boeiend verhaaltje gekozen.

Overwegend was de bezetting in handen van leerlingen uit het lager middelbaar en de lagere school.

Zelfs de vier straatzangers waren jeugdige spelertjes en ze deden het daarom niet minder. Hun naam mag wel vermeld worden: Bart Ureel als de ondernemende hond Wawoef, Lieve Claerhout als de kokette kat Miaula, Bart Adriaenssen, de koppige Ezel Lawa (sic) en Veronique Anthierens als de trotse haan Kokkeriko.

De uitspraak van de akteurs was verzorgder dan vorig jaar zodat het toneelstuk tot achter in de zaal gevolgd kon worden.

Zonder de verdiensten van de vele andere knappe akteurtjes te willen miskennen, vernoemen we nog graag en knap acterend Elsje (Els Knaepkens) en niet in het minst een schitterende fakir Kramikos (Hugo Brauwers).

Met de verzorgde muzikale omlijsting van een combo o.l.v. Gerard Emmen, het prettige en sobere decor van Leo Stoop en Willy Maes en een fijne en toch zachte belichting van Herman Heyse kreeg het toneelgebeuren van Sint-Thomas weer die afwerking, die in een schoolgemeenschap alleen door ploeggeest te realiseren is.

H.v.d.V.