50 jaar Schooltoneel!
Home 1970 - 1979 Boetiek Varia

Boetiek


In het collegeblad Symptom verscheen het volgende artikel om het toneelstuk aan te kondigen:

Boetiek

Boetiek, boetiek, boetiek
Wij willen dracht vol romantiek
Boetiek, boetiek, boetiek
En vraagt men ons: ben je soms ziek?
Dan antwoorden wij laconiek:
Boetiek!

Prent dit poëtisch probeerseltje goed in je geheugen! U zult het waarschijnlijk over enkele weken weer door uw hoofd horen suizen, met de begeleidende vraag: Waar heb ik dit versje al eens vroeger gelezen of gehoord?

U zult het dan "opgesmukt" ontmoeten, zoetgevooisd, gezongen door tientallen kinderkelen. U zult het misschien meeneuriën, meezingen uit volle borst, meetrappen, -klappen of -fluiten... kom, dat hopen we tenminste. Want - genoeg rond de klassieke pot gedraaid - dit melodietje maakt deel uit van een reeks van 18 nieuwe top-hits, die de leerlingen van ons college zullen uitvoeren op 8, 9 en 10 maart a.s. in de feestzaal van het Imelda-instituut.

Laat u niet op een dwaalspoor brengen. Het wordt geen avond met veel decibelgeluid, veel geschreeuw, veel gefluit... kortom, zoek alle synoniemen maar op, die passen bij een tienerconcert. Het wordt een avond (of namiddag) voor iedereen - klein en groot - maar modern, hip, fris, jeugdig en vooral met veel muziek en een brok toneel.

Het "toneelgebeuren" van 1974 laat Keizer Karel en andere Caiussen nu eens van hun verdiende rust genieten en blijft in onze tijd. Het jaarlijkse toneelfeest van ons college zal ditmaal uitgroeien tot een musical - ja, ja, en een echte, met een zeer moderne titel: Boetiek.

Het wordt natuurlijk een grootse, maar ook een gewaagde onderneming. Toneel, zang en dans zullen elkaar afwisselen in een twee uur durend spektakel: dat belooft de moeite waarde te worden.

Er wordt gewerkt aan een kleurrijk en omvangrijk decor. Een heus orkest van collegestudenten zwoegt elke zaterdagmorgen om de zangers en solisten flink te begeleiden. Een veertigtal jongens en meisjes oefenen in toneelspelen, zingen en dansen alsof ze reeds jaren niets anders gedaan hebben. Kortom, de ervaring missen we misschien, maar het enthousiasme is er. Wat het resultaat zal worden, weten we nog niet. Soms houden we even ons hart vast, dan weer zijn we gelukkig om dit nieuw initiatief. En hopen we dat u er ook gelukkig mee zal zijn...